18:07 / 24.01.2019.

Autor: T.V./T.K./HRT

Horvat: Očekujemo barem dvije ponude za Uljanik

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Danas u 18 sati istekao je rok za dubinsku analizu, takozvani data room, u Uljaniku. Rok za dostavu ponuda za strateško partnerstvo je sutra u 20 sati. Ministar gospodarstva Darko Horvat optimističan je i najavljuje kako će Uljanik dobiti bar dvije ponude. Koliko će one biti ozbiljne dat ćemo priliku Upravi da tijekom subote otvori i kratko proanalizira pristigle ponude, a u ponedjeljak u 11 sati Uprava će ih prezentirati na Ministarstvu gospodarstva. Već za utorak smo sazvali zajednički sastanak sindikata, Uprave i mojih kolega na ministarstvu gospodarstva, kaže ministar Horvat. "Ako dođe vlasnik koji jamči održivu brodogradnju mi ćemo biti za njega, to znači da ispuni sve uvjete koji nam slijede u restrukturiranju i svemu ostalome. - Nema plaće zasad za radnike? - To je veliki uteg. Mi od Ministarstva tražimo neko privremeno financiranje, u utorak imamo sastanak u Ministarstvu i vjerujem da ćemo tamo imati priliku reći da moraju iznaći način da nam, ili sa strateškim partnerom ili s kim god, moramo dobiti plaću da bi ljudi ostali tu, jer bježe, bježe jer se moraju prehraniti." *gmamcg [A] (TVD 2016 potpisi) ĐINO ŠVERKO/član Štrajkaškog odbora Uljanika/ Istovremeno, radnici i kooperanti grade luksuznu polarnu jahtu 'Scenic Eclipse 1' vrijednu 200 milijuna eura, jedinu takvu u svijetu. Naručitelj je australska Scenic Grupa za koju se pretpostavlja da je jedan od budućih ozbiljnih Uljanikovih partnera.
Danas u 18 sati istekao je rok za dubinsku analizu, takozvani data room, u Uljaniku. Rok za dostavu ponuda za strateško partnerstvo je sutra u 20 sati.

Ministar gospodarstva Darko Horvat optimističan je i najavljuje kako će Uljanik dobiti bar dvije ponude.

- Koliko će one biti ozbiljne dat ćemo priliku Upravi da tijekom subote otvori i kratko proanalizira pristigle ponude, a u ponedjeljak u 11 sati Uprava će ih prezentirati na Ministarstvu gospodarstva. Već za utorak smo sazvali zajednički sastanak sindikata, Uprave i mojih kolega na ministarstvu gospodarstva, kaže ministar Horvat.

- Ako dođe vlasnik koji jamči održivu brodogradnju mi ćemo biti za njega, to znači da ispuni sve uvjete koji nam slijede u restrukturiranju i svemu ostalome, rekao je Đino Šverko, član Štrajkaškog odbora Uljanika.

Istovremeno, radnici i kooperanti grade luksuznu polarnu jahtu 'Scenic Eclipse 1' vrijednu 200 milijuna eura, jedinu takvu u svijetu. Naručitelj je australska Scenic Grupa za koju se pretpostavlja da je jedan od budućih ozbiljnih Uljanikovih partnera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!