17:30 / 20.12.2019.

Autor: D.M./HRT

Horvat odgovorio na prozivke o Đuri Đakoviću

Foto: arhiva, Patrik Macek/PIXSELL

Foto: arhiva, Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ostatak plaća za radnike sjesti će najkasnije u ponedjeljak, ako ne već i danas, poručuje ministar gospodarstva.
Svim velikim dušebrižnicima poput Miranda Mrsića koji se ovih dana razbacuju velikim riječima i usude se govoriti o sudbinama radnika Đure Đakovića (koje u životu vjerojatno nikad nisu ni vidjeli) ovim putem iskreno molim da prestanu. Izjave takvog tipa ili usporedbe s Uljanikom, kao i s nekim drugim velikim industrijama čiji su problemi započeli upravo u godinama kad su on i njegovi drugovi iz SDP-a "gospodarili" zemljom, doista su tragične, objavio je ministar gospodarstva Darko Horvat na Facebooku.

- Vođa štrajka u Đuri Đakoviću proziva ministra

- Kao što sam i obećao prije dva tjedna, kad sam u središtu Đure Đakovića odgovorno stao ispred svih radnika, predstavnika sindikata i Uprave koji su mi svjedoci, plaće radnicima Specijalnih vozila d.o.o. (njih 560) već su odavno na računima, kao i Đure Đaković d.d. (njih 22). Ostatak plaća za radnike u Industrijskim rješenjima d.o.o (njih 68), zbog određenih komplikacija kojih su radnici svjesni, sjesti će najkasnije u ponedjeljak, ako ne već i danas, ovisno o brzini bankarske procedure koju smo pokrenuli, napisao je Horvat.

Dodaje kako je pitanje plaća u pogonu Đure Đakovića nije zaključak priče, već njen početak. Na pragu smo rješenja koje očekujemo definirati tijekom idućega tjedna, a koje osigurava dogoročni nastavak poslovanja kompanije, poručuje Horvat, a radnicima poručuje da ostanu mirni, da Božić proslave sa svojim najmilijima, jer razloga za njihov najavljeni dolazak u Zagreb neće biti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!