Horvat potvrdio da je Končar razgovarao s Australcima oko Uljanika

24.10.2018.

10:17

Autor: P.F./HRT

default error photo
Koliko sam čuo, ti su sastanci bili jučer kasno popodne, dobit ću informacije tijekom današnjeg dana, pa ćemo razgovarati, izjavio je Horvat.
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat potvrdio je da su jučer održani sastanci Danka Končara, čija je tvrtka Kermas energija strateški partner Uljanika, s jednim australskim naručiteljem koji bi zajedno s Končarom i državom bio partner u Uljaniku.

Na novinarsko pitanje bi li svaki od ta dva partnera te država dali po 100 milijuna eura za Uljanik, Horvat je odgovorio da u ovom trenutku to ne zna.
"Koliko sam čuo, ti su sastanci bili jučer kasno popodne, dobit ću informacije tijekom današnjeg dana, pa ćemo razgovarati", odgovorio je.

Upitan tko su Kermasovi partneri, Horvat je rekao kako ima informacije da radi se o jednom od naručitelja brodova iz Australije. "O modelu u ovom trenutku ne znam ništa, probat ću dobiti konkretne informacije tijekom dana", kazao je Horvat.

Oko novog plana restrukturiranja Uljanika koji je u ponedjeljak stigao u Vladu, kazao je da on i dalje podrazumijeva prenamjenu zemljišta.

Na pitanje novinara što je s deblokadom računa Brodogradilišta 3. maj, Horvat je kazao kako se nada da će do toga doći tijekom današnjeg dana. "Odluka je na Upravi. Pokrene li Uprava danas stečaj, ima na to pravo. Odblokira li račun, idemo u sljedećih 60 dana", kazao je.

Ponovio je kako je modelu državnog saniranja brodogradilišta došao kraj. "Neki drugi modeli, održivi, koji će otvoriti perpspektivu u brodogradnji da, na ovakav način više ne", poručio je Horvat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!