13:04 / 13.01.2019.

Autor: HRT

Horvat: Razgovaramo s nekoliko partnera o Uljaniku

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar gospodarstva Darko Horvat je u Krapini novinarima izjavio da s nekoliko partnera traju intenzivni razgovori o brodogradilištu Uljanik, o čemu će hrvatska javnosti informacije dobiti zaključno s 18. siječnjem.
Ministar gospodarstva Darko Horvat je u Krapini novinarima izjavio da s nekoliko partnera traju intenzivni razgovori o brodogradilištu Uljanik, o čemu će hrvatska javnosti informacije dobiti zaključno s 18. siječnjem. Hoće li razgovori rezultirati financijskom ponudom, znat će se do 25. siječnja, dodao je.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji je u Krapini bio gost na godišnjoj skupštini Županijske udruge uzgajivača konja, upitan o pregovorima s potencijalnim ulagačima u brodogradilište Uljanik, rekao je da u ovom trenutku na stolu još nema niti jedne ponude, ali da je otvoren "data room" te da dva ozbiljna partnera snimaju stanje i situaciju.

- Imat ćemo kroz tjedan ulazak još jednog ozbiljnog partnera. U ovom se trenutku nastavlja komunikacija sa svima koje mi vidimo kao potencijalnog partnera za kojeg smo sigurni da financijski teret takve ponude kakvu će možda jednog dana dati i mogu iznjedriti i sprovesti u djelo, kazao je ministar Horvat.

Dodao je da više neće izlaziti u javnost s imenima tih partnera, ali će zaključno s 18. siječnjem izaći pred hrvatsku javnost s presjekom slike i dinamike svih tih naših razgovora. Na pitanje hoće li razgovori rezultirati konkretnom financijskom ponudom, Horvat je rekao da će biti poznato do zaključno 25. siječnja.

Svi oni koji žele da brodogradnja doživi kontinuitet i u Puli i u Rijeci, a to mislim i prozivam one dionike i lokalne i regionalne samouprave koji u ovom trenutku mudro šute, ali doma sjede i ničim ne doprinose tome da se takvi strateški partneri događaju ili u konačnici dogode, pozivam da budu dionik ovog procesa, kazao je među ostalim Horvat. Dodao je da će Vlada pomoći kompanijama koje su zapale u određene probleme, ali ne bezuvjetno.

Bez jasnog restrukturiranja, bez jasne perspektive, mislim da je suludo trošiti novac poreznih obveznika i državni proračun u one firme koje nemaju perspektivu, nemaju tržište ili nemaju perspektive imati kvalitetan proizvod s kojim će jednog dana izaći na tržište, zaključio je ministar gospodarstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!