10:58 / 10.01.2019.

Autor: M.Š./HRT

Horvat: Sigurno ćemo imati dvije ponude, a Nizozemci su bili zainteresirani

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar Horvat tvrdi da su s predstavnicima Damena i Royal IHC-a vođeni razgovori i održavani kontakti te kako je IHC na stol stavio čak tri varijante za koje je bio zainteresiran.
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat novinarima je uoči sjednice Vlade odgovarao na pitanja o sudbini brodogradilišta 3. maj i Uljanik.

Gostujući u emisiji "A sada Vlada" na Hrvatskom radiju u srijedu ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je da bi se rasplet priče oko brodogradilišta 3. maj mogao znati do 25. siječnja. Sada je to i ponovio, naglašavajući da imaju ozbiljne ponude.

- Siguran sam da ćemo do 25. siječnja imati dvije ozbiljne ponude i za brodogradnju u Rijeci i u Puli, rekao je ministar. Zatim je odgovorio na pitanje vezano uz zajedničku ponudu nizozemskih brodogradilišta.

Podsjetimo, nakon što je Horvat izjavio da brodogradilišta Damen i Royal IHC spremaju zajedničku ponudu, N1 je kontaktirao ta brodogradilišta, a oni su demantirali da su zainteresirani.

- Damen nema nikakvog interesa za hrvatska brodogradilišta u Rijeci i Puli. Također, ne postoji plan za zajedničku ponudu s Royal IHC-om. Kako razumijemo iz hrvatskih medija, budućnost brodogradilišta u Puli i Rijeci ne izgleda dobro.

Ministar Horvat tvrdi da su s predstavnicima Damena i Royal IHC-a vođeni razgovori i održavani kontakti te kako je IHC na stol stavio čak tri varijante za koje je bio zainteresiran.

-  Žele li oni sada ili ne žele, tu informaciju imati vi. Je li iskaza bilo tijekom godine? Mislite li da bi se svi ti sastanci dogodili da nije bilo interesa?, protupitanjem je odgovorio ministar.

Podsjetio je i da Royal IHC ima registriranu tvrtku u Rijeci, gdje radi gotovo 50 ljudi koji su "na ovaj ili onaj način potekli iz 3. maja".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!