Horvat: Upućena pozivna pisma strateškim partnerima za Uljanik

20.12.2018.

11:08

Autor: M.M./Hina

default error photo
Ministar Horvat kazao je da su upućeni pozivi poželjnim strateškim partnerima da sjednu zajedno s Upravom Uljanika i počnu pripremati ozbiljnu financijsku ponudu.
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat kazao je da su upućeni pozivi poželjnim strateškim partnerima da sjednu zajedno s Upravom Uljanika i počnu pripremati ozbiljnu financijsku ponudu, a ustvrdio je i da ne smatra da će 3. Maj završiti u stečaju.

Na konstataciju novinara da će subotu isteći 120 dana nakon kojih bi 3. Maj po zakonu trebao ići u stečaj, Horvat je odgovorio da on ne tvrdi da će se u subotu pokrenuti stečajni postupak niti smatra da će "ta priča završiti u stečaju".

Odgovarajući na pitanja novinara uoči sjednice Vlade, Horvat je kazao da su upućena pozivna pisma strateškim partnerima za koje smatra da su kvalitetni i potentni, da zajedno s Upravom sjednu i počnu pripremati ozbiljnu financijsku ponudu.
- Prema sugestijama, za to će nam trebati otprilike pet tjedana, a do tada brodogradilišta će morati živjeti uz onaj materijalni doprinos države koji je u okviru zakona, izjavio je Horvat, koji je potvrdio da bi radnici Uljanika treću zajamčenu minimalnu plaću trebali dobiti ovih dana.

Na pitanje novinara  je li se odustalo od Danka Končara kao strateškog partnera, Horvat je kazao da o tome ne odlučuje on već Uprava Uljanika.

Upitan za potvrdu informacije da Uprava Uljanika ne dozvoljava drugim strateškim partnerima da izvrše dubinsku analizu, Horvat je odgovorio da nema tu informaciju.
- Imali smo vrlo transparentan javni poziv na osnovu kojeg je odabran strateški partner. Što o njemu u ovom trenutku Uprava misli i da li u restrukturiranje želi s njim, to ćete morati pitati njih, izjavio je Horvat.

Na pitanje novinara kako je moguće da 3. Maj, kao dio Uljanik grupe, ide u stečaj, a da ostatak grupacije "ostane na životu", Horvat je odgovorio "potpuno sam suglasan s vama i zaključci su vam u redu".

Kazao je da je zadovoljan sa dosadašnjih šest mjeseci koliko se nalazi na mjestu ministra, a kao najveće gospodarske izazove u ovoj godini istaknuo je nagodbu u Agrokoru i sanaciju Petrokemije.

Na pitanje je li ikad požalio što je postao ministar, Horvat je ustvrdio kako je to "vrlo provokativno pitanje". - Kada uđete u politiku onda se i ovakvih "vrućih krumpira" morate imati hrabrosti prihvatiti, rekao je Horvat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!