11:12 / 23.10.2018.

Autor: HRT

Horvat za HRT: Plan za Uljanik stigao u ministarstva

-

-

Foto: - / -

U razgovoru za HRT ministar gospodarstva Darko Horvat potvrdio je kako je jutros u Ministarstvo stigao dorađeni plan restrukturiranja za Uljanik te kako ga analiziraju stručne službe ministarstva.
U razgovoru za HRT ministar gospodarstva Darko Horvat potvrdio je kako je jutros u Ministarstvo stigao dorađeni plan restrukturiranja za Uljanik te kako ga analiziraju stručne službe ministarstva.

Štrajk u Uljaniku i 3. maju


Rekao je i kako će za danas posljepodne biti pripremljena kratka analiza, a za potpunu će trebati nekoliko dana. Nakon toga zauzet ćemo stav, dodao je ministar.

Smatra kako štrajk radnika Uljanika i Trećeg maja u ovom trenutku ne trebamo. Na ovakav način se problemi neće riješiti niti izvršiti pritisak na vladu. To je legitimno pravo, iskaz radničkog nezadovoljstva, ali bi ga trebalo preusmjeriti prema onima koji su Uljanik grupu doveli do ovakve situacije, istaknuo je ministar.

Najbitnijim drži izmijenjene odgovore na pitanja koja je Bruxelles postavio spram prvog modela restrukturiranja, a koja je dobio u petak. Rekao je da ga veseli da su konačno svi zainteresirani akteri u procesu konstatirali tko je poduzetnik u problemima, na koga će se restrukturiranje eventualno odnositi, a tko u ovom trenutku kroz bilo kakav model pomoći države ne može jer je svoju fazu završio krajem 2017. godine.

Na pitanje nadzire li se konačno rješenje za Uljanik, ministar je rekao kako s obzirom na ovaj model restrukturiranja u ovom trenutku postoje dvije zainteresirane stranke koje su spremne u Uljaniku graditi brodove i na Uljanik prenijeti dodatne narudžbe, oni su već u Uljaniku i grade dva broda. "Na stolu nam je i novi prijedlog gdje je jedan od naručitelja brodova želi postati dio procesa odnosno ući u vlasničku strukturu. Poznata je činjenica da ima zainteresiranih za brodogradilište Treći maj -  postoje dva vrlo interesantna brodograditelja europskog i svjetskog renomea", rekao je ministar Horvat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!