14:42 / 08.11.2020.

Autor: Jelena Tomac/Dnevnik/IMS/HRT

Hoteli i kampovi nude "urede za van"

-

-

Foto: - / -

Turistički sektor prilagođava se novim okolnostima na tržištu.
Turistički sektor prilagođava se novim okolnostima na tržištu. Osmišljavaju se nove usluge - hoteli nude urede za van, a kampovi pakete za dulji boravak. Neki kampovi prvi put ostaju otvoreni cijelu godinu. U kampu na Krku ovih dana živo je kao da nije studeni.

Osim vikendaša, u kamp dolaze i gosti koji su svoje domove i urede nakratko odlučili preseliti u prirodu. Neki kampovi zato će prvi put raditi i zimi.

- Usluga je namijenjena našim tradicionalnim gostima koji su pobornici kampiranja, a i nekoj novoj niši, tzv. digitalnih nomada, osoba koje žele zamijeniti svoje urede sa jednim zanimljivim mjestom uz prirodu. Već imamo neke obitelji iz Slovenije, Njemačke, upita ima, kaže Zoran Morožin, direktor kampa Ježevac.

Nove usluge nude i hoteli. Sobe se mogu unajmiti za dnevni boravak te iskoristiti kao ured. Radi se o usluzi koja spaja udobnost doma, odnosno luksuz hotela sa efikasnošću ureda, objašnjava Vlatka Stanić, direktorica hotela Bonavia Plava laguna.

Turističkim djelatnicima prilika je ovo da pokušaju izvući najbolje što se može iz situacije koja je ovaj sektor poprilično pogodila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!