Sunce Hoteli Jake Andabaka prodani arapskim ulagačima, vrijednost transakcije tajna

24.03.2021.

20:02

Autor: Ivica Đuzel/Dnevnik/IMS/HTV/M.M./HRT

Hoteli spremni za neizvjesnu sezonu

Hoteli spremni za neizvjesnu sezonu

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Iako gostiju još nema na vidiku, planirana obnova dalmatinskih hotela za ovu sezonu privodi se kraju. A nakon mjeseci otezanja, završena je i prodaja jedne od najvećih hotelskih kuća u Hrvatskoj. Sunce Hoteli Jake Andabaka prodani su arapskim ulagačima, a vrijednost velike transakcije ostaje tajna.

Makarski Meteor napokon u novom izdanju. Uređen za otvorenje za Uskrs. Obnova hotela s 4 zvjezdice trajala je dvije godine, uložena su 83 milijuna kuna.

- Valamar je najjači hotelski lanac u Hrvatskoj i mi smo jako zadovoljni suradnjom. Nadamo se da će uskoro doći i projekt hotela Rivijera. To je jedna prekrasna destinacija uz more tako da će podići kvalitetu turizma u Makarskoj, rekla je Hloverka Novak Srzić, direktorica TZ-a Makarska.

Isti ulagač koji je u srednjoj Dalmaciji kupio sve što se nudilo obnavlja i derutne hotele po Starome Gradu na Hvaru koji nakon desetljeća agonije i stečaja s novim vlasnikom žele postati elitna destinacija.

- Do početka sezone imat ćemo otvoren i rekonstruiran novi hotel s obzirom na izlaz hotelske kuće iz stečaja koji će podignuti dodatnu vrijednost, kaže Antonio Škarpa, gradonačelnik Starog Grada.

Radi Valamar i po Istri.

U 2021. godini Valamar će zaokružiti ulaganja u Istra Premium Camping Resort 5 zvjezdica, kuću za zaposlenike u Dubrovniku, dok će hoteli Valamar Meteor u Makarskoj 4* i Valamar Parentino u Poreču 4* dočekati sezonu renovirani uz mnogobrojne sadržaje za obiteljski odmor. U Starom Gradu na Hvaru sredinom svibnja će se otvoriti prvi Valamar pod novim lifestyle brandom Hvar-Placeshotel, priopćili su.

Uoči uskrsnih blagdana napokon je završena i sapunica oko prodaje Sunce hotela koji pod brendom Bluesun Hotels & Resorts upravljaju s 11 hotela diljem Jadrana, jednim kampom i jednim zakupljenim objektom - ukupno oko tri tisuće smještajnih jedinica te većinskim udjelom u zračnoj luci na Braču. Novi je vlasnik Eagles Hills Grupa iza koje stoji arapski kapital, koja gradi mega projekt Beograd na vodi i koja je bila potpisala memorandum na temelju kojeg su trebali graditi kontroverzni projekt Zagrebački Manhattan. Sada su postali vlasnici 70 posto dionica jedne od najvećih hrvatskih hotelskih kuća, a informacija o vrijednosti prodaje ostala je nedostupna javnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!