11:05 / 13.02.2019.

Autor: V.K./Hina

HPB i Jadranska banka sklopili ugovor o pripajanju

Fotografija:Filip Kos/PIXSELL

Fotografija:Filip Kos/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska poštanska banka i Jadranska banka sklopile su ugovor o pripajanju, kojim je usuglašeno da se pripajanje provede do 1. travnja ove godine.
Hrvatska poštanska banka (HPB) i Jadranska banka (JABA) sklopile su ugovor o pripajanju, kojim je usuglašeno da se pripajanje provede do 1. travnja ove godine, izvijestili su u srijedu iz HPB-a.

Kako se navodi u priopćenju, ugovor o pripajanju sklopljen je u utorak, 12. veljače.

S obzirom na to da je HPB jedini dioničar Jadranske banke pripajanje se, u skladu sa Zakonom o trgovačkim društvima, provodi bez povećanja temeljnog kapitala i zamjene dionica. Tako će dionice Jadranske banke koje drži HPB prestati postojati danom upisa pripajanja u sudski registar te će na HPB biti prenesena cjelokupna imovina, obveze i prava Jadranske banke danom upisa pripajanja u sudski registar, objašnjava se u priopćenju.

- Kupnja i pripajanje Jadranske banke iznimno su važni za nastavak jačanja najveće banke u hrvatskom vlasništvu. HPB prema planovima u Šibeniku otvara jedan od svojih najvećih regionalnih centara iz kojeg će voditi poslovanje u Šibensko-kninskoj županiji, zaključuje se u priopćenju HPB-a.

Iz HPB-a su o potpisivanju ugovora o pripajanju izvijestili i putem Zagrebačke burze, navodeći pritom da je jučer HPB taj ugovor predao u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, a Jadranska banka Trgovačkom sudu u Zadru - stalna služba u Šibeniku.

Inače, početkom srpnja prošle godine Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) i HPB su potpisali ugovor o prodaji 4,75 milijuna dionica Jadranske banke, čime je HPB postao jedini vlasnik te banke sa sjedištem u Šibeniku.

Predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić tom je prigodom poručio da im je ta kupnja značajna zbog tržišta u Dalmaciji gdje žele biti jače prisutni, ali i da dokažu da osim organskog rasta mogu rasti i akvizicijama.
Fotografija:Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Fotografija:Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!