HPK: Ministarstvo našlo sredstva za stočare koji nisu dobili COVID potpore

17.01.2022.

13:16

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Damir Spehar / PIXSELL

Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) objavila je da je Ministarstvo poljoprivrede iznašlo dodatna sredstva za isplatu COVID potpora svim stočarima, jer više stotina stočara nije predalo svu potrebnu dokumentaciju zbog čega nisu ni dobili potporu.

- Dobili smo potvrdu da je Ministarstvo poljoprivrede pronašlo dodatna sredstva na temelju našeg zahtjeva u kojem smo zatražili da svi stočari koji nisu dobili COVID potporu do 31. prosinca 2021. istu dobiju naknadno, ističe u priopćenju predsjednik HPK Mladen Jakopović.

Zahvalio je djelatnicima Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju što su uvažili argumente Komore, koju je posljednjih dana kontaktirao veliki broj članova - stočara koji nisu dobili potporu. Naime, Komora je prošli tjedan uputila dopis Ministarstvu poljoprivrede te prezentirala argumente i zatražila dodatna sredstva za isplatu COVID potpora za više stotina stočara koji nisu dobili tu potporu zbog grešaka tijekom prijave i ispunjavanja zahtjeva.

Temeljem Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-a zahtjevi su se zaprimali od 4. do 13. prosinca 2021. godine. Prema prikupljenim podacima više stotina stočara nije dobilo potporu jer nisu predali svu potrebnu dokumentaciju na vrijeme. Naime, dio poljoprivrednika nije dobro shvatio zahtjev za dostavu sve potrebne dodatne dokumentacije što je dovelo do zabune i greške prilikom ispunjavanja zahtjeva. 

Ministarstvo je ipak uvažilo argumente i pronašlo rješenje prema kojem će se pomoći proizvođačima mlijeka kojima nisu isplaćene ove potpore, zaključuje se u priopćenju HPK.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!