19:38 / 23.11.2020.

Autor: Pero Štrbe/Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Hrvati kineskim brodom dovezli dio konstrukcije Pelješkog mosta

-

-

Foto: - / -

Iz Kine je na gradilište Pelješkog mosta stigao brod s dijelovima rasponske konstrukcije koja će se ugraditi u Pelješki most.
Iz Kine je na gradilište Pelješkog mosta stigao brod s dijelovima rasponske konstrukcije koja će se ugraditi u Pelješki most. Budući da je zapovjednik broda Hrvat, ekipi Dnevnika HTV-a bilo je dopušteno popeti se na plovilo.

Aal Shanghai treći je brod koji prevozi dijelove rasponske konstrukcije za Pelješki most. 16 dijelova koje je dovezao iz Kine dugačko je od 12 do 52 metra.

Ono što ovaj što ovaj brod razlikuje od svih ostalih brodova koji su dovozili teret za Pelješki most je što su vodeći ljudi na njemu Hrvati i to zapovjednik broda, prvi časni palube i upravitelj stroja.

Prilika je to koja se ne propušta - izbliza snimiti teret i hrvatsku posadu. Zapovjednik broda ima dva razloga za zadovoljstvo.

- To je poseban osjećaj, znamo kao prvo da dolazimo u Hrvatsku što nije tako često, a plus toga donosimo ovaj teret koji je vrlo vrijedan i koji znači puno svima nama, istaknio je kapetan Krešimir Špralja, zapovjednik broda M/B Aal Shangai.

I kad smo mi sišli s broda, na njega se ukrcao peljar uz čiju je pomoć otplovio u Komarnu gdje će nekoliko dana iskrcavati teret.

- Bitno je naglasiti da cijelo vrijeme, dakle 24 tijekom iskrcaja mora biti siguran prolaz kroz gradilište Pelješkog mosta, ističe kapetan Joško Nikolić iz Lučke kapetanije Ploče.

A najveći dio prethodnim brodovima pristiglih dijelova rasponske konstrukcije već je podignut na stupove mosta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!