13:26 / 27.10.2020.

Autor: Hina

Hrvatska IT tvrtka Q među 20 najboljih u svijetu

Ilustracija (foto: Pixabay)

Ilustracija (foto: Pixabay)

Foto: - / -

Tvrtka Q ima 150 stalnih zaposlenih stručnjaka, a pruža usluge i rješenja koja pokrivaju sve faze životnog ciklusa digitalnih proizvoda.
Jedna od vodećih svjetskih istraživačkih agencija za rangiranje IT tvrtki Clutch, svrstala je Hrvatsku IT tvrtku Q, među 20 najboljih "web development" tvrtki u svijetu, među deset najboljih u Europi, te najboljom B2B kompanijom u Hrvatskoj, izvijestili su u utorak iz te tvrtke.

- Ponosni smo što je Clutch, kao najpoznatija svjetska platforma za rangiranje IT tvrtki, prepoznao Q kao jednu od najboljih tvrtki u Europi. To je i velika potvrda cijelom našem timu i poticaj da projekte na kojima radimo podignemo na još višu razinu, s time da su već sada devet od deset naših najvećih klijenata vodeće svjetske tvrtke u svojim industrijama, komentirao je novo priznanje Q-u predsjednik uprave te tvrtke (CEO) Filip Ljubić.

Priznanja prate i, kako ističu, vrhunski rezultati poslovanja i prihodi, koji su za šest 'pandemijskih' mjeseci porasli za više od 50 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U tom su razdoblju 'akvizirali' i 22 nova klijenta iz osam različitih zemalja, a zaposlili su i 46 novih stručnjaka.

- U pandemiji nismo željeli rezati troškove nego smo već tijekom njezinog prvog vala zaposlili dodatne ljude u prodaji i komunikacijama te se odlučili globalno fokusirati na industrije koje nisu zahvaćene krizom, poput medicine i farmacije, ističe Ljubić, dodajući da ih je i to dovelo do proširenja poslovanja i novih priznanja.

Iz te zagrebačke, svjetski priznate IT tvrtke napominju i da prestižna platforma za rangiranje IT tvrtki Clutch svake godine radi popis najboljih tvrtki prema zadovoljstvu klijenata, i to obavljajući analize, kontaktirajući klijente, anketiranjem i drugo, sve kako bi došli do što točnijih rezultata i stavova klijenata o tvrtki s kojom surađuju.

- Clutch-evi rezultati jedinstveni su i objektivni, jer pružaju sveobuhvatan i vjerodostojan uvid u globalne projekte i poslovne procese tvrtki diljem svijeta, te smatramo da je veliki uspjeh za Q naći se među 20 najboljih u svijetu, zaključuju iz tvrtke Q.

Tvrtka Q ima 150 stalnih zaposlenih stručnjaka, a pruža usluge i rješenja koja pokrivaju sve faze životnog ciklusa digitalnih proizvoda. Klijenti su iz 20 zemalja i raznim industrija, a ima urede u Zagrebu, New Yorku, Belfastu i Zürichu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!