15:53 / 05.06.2019.

Autor: M.Š./Hina

Hrvatska među zemljama s najvećim padom prometa u maloprodaji

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska je u travnju bila među zemljama Europske unije (EU) s najvećim padom prometa u maloprodaji na mjesečnoj razini.
Hrvatska je u travnju bila među zemljama Europske unije (EU) s najvećim padom prometa u maloprodaji na mjesečnoj razini, koji se prvi puta u ovoj godini smanjio i na razini EU-a u cjelini, pokazale su u srijedu procjene Eurostata.

Sezonski i kalendarski prilagođen obujam prometa od trgovine na malo u Hrvatskoj je u travnju 2019. na mjesečnoj razini smanjen 0,9 posto, nakon osjetno ublažene procjene pada u ožujku, za 0,2 postotnog pada, prema novim procjenama. Prvotna procjena pokazivala je pad od 1,9 posto.

U skupini zemalja s najizrazitijim padom prometa na mjesečnoj razini u travnju nalaze se još Njemačka, s padom od dva posto i Portugal, s 1-posto slabijim prometom u maloprodaji.

Najveći rast prometa na mjesečnoj razini bilježile su pak Švedska, za 2,4 posto, Slovenija, za dva posto, te Malta, za 1,7 posto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!