12:13 / 01.07.2019.

Autor: A.M./HRT

"Hrvatska nije spremna za uvođenje eura"

-

-

Foto: - / -

U Studiju 4 gostovao je Ljubo Jurčić koji je govorio o gospodarskim izazovima s kojima se suočava Hrvatska otkako je prije šest godina ušla u EU.
U Studiju 4 gostovao je Ljubo Jurčić koji je govorio o gospodarskim izazovima s kojima se suočava Hrvatska otkako je prije šest godina ušla u EU.

Na pitanje kako komentira podatak da nas je pretekla Rumunjska, a da se s Bugarskom držimo na samome dnu ljestvice razvoja odgovorio je kako nam Europska unija nudi mogućnost razvoja, no potrebno je mijenjati domaću investicijsku i turističku politiku.

Naglasio je da treba ulagati u radna mjesta i povećati kvote za strane radnike. Također, navodi da je Hrvatska od ulaska u EU investirala svega 12,5 posto u prerađivačku industriju, dok su ostale zemlje poput Rumunjske, Bugarke, Češke i Slovenije uložile više od 25 do 40 posto što je dovelo do pada nezaposlenosti.

Smatra da Hrvatska nije spremna za uvođenje eura.

Osvrnuo se na problem odlaska mladih te je zaključio da je Hrvatska ušla u EU kako bi nam život "kod kuće" bio bolji, međutim sve veći odljev stanovništva potvrđuje da je postignut suprotan efekt i da smo ušli u EU kako bismo tražili bolje uvjete za život u zemljama članicama EU.

Istaknuo je kako u čitavoj Europu nedostaje radnika i to je najvažniji razlog zašto naši mladi odlaze. Ponavlja, ljudi su voljni raditi ovdje ako im se ponude bolji uvjeti za život.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!