07:55 / 16.03.2018.

Autor: B.S./HRT

Hrvatska otvara još savjetovališta za potrošače, javni natječaji prilika za udruge

-

-

Foto: - / -

Hrvatska će dobiti više savjetovališta za potrošače, a novost je i da bi se u njima osigurao savjetnik za pitanja financijske pismenosti.
Hrvatska će dobiti više savjetovališta za potrošače, a novost je i da bi se u njima osigurao savjetnik za pitanja financijske pismenosti. Jučer je sklopljen sporazum s Ministarstvom financija koje će osigurati sredstva za plaće savjetnika u tom području. 

Dosad se financiralo četiri savjetovališta - u Osijeku, Zagrebu, Puli i Splitu. Državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman za emisiju "U mreži Prvog" otkrila je da su napravili analizu gustoće naseljenosti i prema njoj definirali šest područja za koja smatraju da bi u njima trebalo postojati savjetovalište.

"Jedno se odnosi na Grad Zagreb, Zagrebačku županiju, zatim drugo područje je Krapinsko zagorska, Međimurje, Varaždinska županija, dakle taj dio sjeverne Hrvatske. Treći dio su Sisak, Moslavina i zapadna Slavonija, četvrto se područje odnosi na istočnu Slavoniju, peto su Istra i Primorsko-goranska županija, šesto područje Dalmacije", kazala je.

Namjera je da u tim područjima ministarstvo putem javnog natječaja podupire rad savjetovališta. Na natječaje će se moći javiti udruge aktivne u tim područjima i za svoj rad dobiti financijska sredstva iz proračuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!