Hrvatske vode sufinaciraju radove vrijedne 1,5 milijuna eura u Gospiću i Senju

02.08.2023.

17:07

Autor: Hina/HRT

Zoran Đuroković (arhivska fotografija)

Zoran Đuroković (arhivska fotografija)

Foto: Srećko Niketić / PIXSELL

Hrvatske vode potpisale su u srijedu s Gradom Gospićem sporazum o financiranju milijun eura vrijednog uređenja vodotoka rijeke Novčice te su najavile sufinanciranje građenja vodnih građevina na području aglomeracije Senj.

Osim uređenja vodotoka Novčice kroz središte Gospića i pokosa obale, bit će sagrađeno i 750 metara šetnice, rekao je na potpisivanju u zgradi Ličko-senjske županije direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.


Projektantska procjena te investicije je oko 1.080.000 eura s PDV-om.


Župan Ernest Petry rekao je Hini da će projekt Gospiću napokon donijeti kvalitetan prostor za šetnju, druženje i rekreaciju kroz staru gradsku jezgru te će se u sklopu projekta izgraditi i pješački most u blizini Murkovićeve mlinice i benta.


Radovi na uređenju šetnice trebali bi početi najkasnije u prvoj polovini iduće godine.


Đuroković je najavio da će Hrvatske vode sa 180 tisuća eura sufinancirati 225 tisuća eura vrijedne radove građenja vodnih građevina na području aglomeracije Senj.


Također se počinje i s radovima na smanjenju gubitaka vode u vodoopskrbnom sustavu. Vrijednost Ugovora je oko 290 tisuća eura od čega Hrvatske vode sufinanciraju iznos od 235 tisuća eura, rekao je Đuroković.


Gradonačelnik Senja Jurica Tomljanović rekao je da će se slijedom potpisanih ugovora izvoditi radovi fekalne odvodnje i obnove 100 godina stare vodovodne mreže na državnoj cesti pa više neće biti velikih gubitaka pitke vode.


U sklopu istih radova HEP će postaviti novu elektroinstalacijsku mrežu, dok će Hrvatske ceste financirati oborinsku odvodnju i cestu, a Grad Senj uređenje zelenih i dugih javnih površina.


Tomljanović je naglasio da je to prvi put da se u Senju svi infrastrukturni radovi na nekoj cesti rade istodobno, odnosno da su se iskoordinirali HEP, Hrvatske ceste, Hrvatske vode i Grad Senj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!