12:24 / 10.06.2019.

Autor: HRT

Hrvatski poduzetnici obilježavaju svoj dan

-

-

Foto: - / -

Hrvatski poduzetnici obilježavaju svoj dan. Tim povodom u Westinu u Zagrebu okupili su se brojni gospodarstvenici i predstavnici državnog vrha.
Hrvatski poduzetnici obilježavaju svoj dan. Tim povodom u Westinu u Zagrebu okupili su se brojni gospodarstvenici i predstavnici državnog vrha. Glavna je tema "Hrvatska - država inovacije ili improvizacije". Ovo je već dvadeset godina mjesto s kojeg vladajućima šalju poruke i kritike.Tako je bilo i danas. Predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Gordana Deranja čestitala je Vladi prije svega na uspjehu rasta BDP-a od 3,9 posto u prvom kvartalu ove godine, međutim tu je stala, kazavši: "To nije dovoljno, sanjali smo puno više". Poruka je ne samo ovoj, nego i svim budućim vladama da se ostave politikanstva, budu odgovorni, da se "prime posla".

Deranja se obratila i mladima. Danas HUP dodjeljuje nagrade "poduzetnici budućnosti" srednjoškolskim timovima koji su se javili na natječaj. Nagrade će dobiti pet timova.

Ministar financija Zdravko Marić na skupu je iznio svoje komentare o uspjehu ove Vlade, na prvom mjestu ističući poreznu reformu koja se provodi već tri godine, kao i stabilnost javnih financija koje su jako važne. Zato je, kaže ministar Marić, jako važno da je Hrvatska uspjela kod rejting agencija poboljšati svoj status.

Govor je održala i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, u kojem je dala podršku vladajućima, ali i poduzetnicima i poželjela da porezi budu što manji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!