16:17 / 31.01.2018.

Autor: HRT

Hrvatski proizvođači putem Spara plasirali 63 mi. eura u izvoz

-

-

Foto: - / -

Najveći porast bilježi izvoz u Italiju, za čak 75 posto. Svoje proizvode putem Spara uspješno izvoze Podravka, Kraš, Franck, Mlinar, Gavrilović, Badel, Vindija, Cromaris i mnogi drugi.
Spar Hrvatska objavio je kako je ukupni izvoz hrvatskih proizvoda putem tog lanca u zemlje gdje posluju u prošloj godini dosegnuo 63 milijuna eura. Najveći porast bilježi izvoz u Italiju, za čak 75 posto. Kako se navodi u priopćenju, Spar trgovine sve su značajniji izvozni kanal za hrvatske proizvođače prema zemljama Europske unije, ponajprije Austriju, Mađarsku, Sloveniju i Italiju.

Svoje proizvode putem Spara uspješno izvoze Podravka, Kraš, Franck, Mlinar, Gavrilović, Badel, Vindija, Cromaris i mnogi drugi veliki hrvatski proizvođači. Uz njih, prilike su prepoznali i brojni mali hrvatski proizvođači koji bilježe značajan porast izvoza u Austriju, Sloveniju i Italiju, dodaju iz Spara.

"Spar vjeruje u kvalitetu proizvoda svojih hrvatskih partnera, a prepoznaju je sve više i kupci u ostalim zemljama u kojima poslujemo. Stoga ćemo i dalje pružati svu potrebnu potporu hrvatskim proizvođačima u širenju ponude kroz mrežu Spar trgovina u Austriji, Italiji, Sloveniji i Mađarskoj", ističe u priopćenju predsjednik Uprave Spar Hrvatska Helmut Fenzl.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!