19:46 / 21.02.2019.

Autor: M.Š./HRT

Hrvatski turizam u Muenchenu promovira i brazilska nogometna zvijezda

-

-

Foto: - / -

Nakon što su se zbog smanjenog BDP-a u Njemačkoj rezervacije za ljetovanje na tom tržištu nakratko zaustavile, Nijemci su u veljači ipak počeli planirati putovanja.
Nakon što su se zbog smanjenog BDP-a u Njemačkoj rezervacije za ljetovanje na tom tržištu nakratko zaustavile, Nijemci su u veljači ipak počeli planirati putovanja. Na minhenskom turističkom sajmu hrvatski štand - koji je poslije bavarskog najveći - ovih je dana nezaobilazan.

Doznajemo da se smanjene rezervacije za, primjerice, Španjolsku za 23%, Italiju za 19% i Hrvatsku za 6% - sada neutraliziraju. Hrvatski predstavnici zato ne paničare, kažu, riječ je samo o usporenom bukingu.

- Ne možemo reći da je minus, on je zakašnjeli, očekivani s obzirom na sve zemlje koje su otvorene sada kao takve. Očekuje se da će jedan isti broj doći u Hrvatsku, ali kažem - pitanje je cijena, kaže ministar turizma Gari Cappelli.

U toj igri živaca, kaže ministar, cijene ne bi trebalo snižavati. Hrvatska gradi svoj put kvalitete. I širi ponudu.

- Naš je program upotpunjen ponudom Zagreba te Slavonije, mislim da imamo što ponuditi, kaže direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić.

- Gastro, Eno, lovni turizam, avanturistički turizam, adrenalinski turizam, vjerski turizam...., nabraja redom osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Promidžbi Hrvatske u Muenchenu pridonijele su i neke od legendi bavarskog nogometnog prvoligaša.

- Moji suigrači, braća Kovač te Ivica Olić rekli su mi da je hrvatska klima slična brazilskoj, da imate lijepo more te će moje sljedeće putovanje biti u Hrvatsku, rekao je Giovane Elber, bivši napadač Bayerna i bivši brazilski reprezentativac. 

Intenzivna promidžba sada je najvažnija zadaća Hrvatske. Osobito u vrijeme povratka u igru konkurentskih zemalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!