Hrvatsko izaslanstvo na proljetnoj skupštini Svjetske banke i MMF-a

19.04.2018.

12:27

Autor: HRT

default error photo
Hrvatsko izaslanstvo koje predvodi ministar financija Zdravko Marić, sudjelovat će na proljetnoj skupštini Svjetske banke i MMF-a u Washingtonu od 19. do 22. travnja 2018.
Hrvatsko izaslanstvo, koje čine predstavnici Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke, a predvodi ministar financija Zdravko Marić, sudjelovat će na proljetnoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Washingtonu od 19. do 22. travnja 2018., priopćeno je iz Ministarstva financija.

Tijekom održavanja proljetne skupštine izaslanstvo će održati niz sastanaka s predstavnicima Svjetske banke, a tom prilikom ministar Marić susrest će se, među ostalima, s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i Centralnu Aziju Cyrilom Mullerom, s Arupom Banerjiem, direktorom za operacije u zemljama članicama EU za Europu i Centralnu Aziju, s glavnim ekonomistom Svjetske banke Shanta Devarajanom i Doing Business timom te s izvršnim direktorom Banke Frankom Heemskerkom.

Također održat će se i sastanak s predstavnicima Međunarodne financijske  korporacije (IFC).

Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će razgovore na pripremi nove strategije suradnje Hrvatske s Bankom, daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata te razgovore o projektima u provedbi. Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će i sastanke s predstavnicima MMF-a, i to s direktorom Sektora za Europu MMF-a Poul M. Thomsenom, izvršnim direktorom u MMF-u Anthony De Lannoyem i zamjenikom izvršnog direktora Richardom Doornboschom te s voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku Khaledom Sakrom. Razgovarat će se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama monetarne i fiskalne politike.

Tijekom boravka u Washingtonu održat će se i drugi sastanci, od kojih između ostaloga i s predstavnicima Europske investicijske banke (EIB) te s predstavnicima drugih investitora i banaka, zaključuje se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!