13:14 / 24.01.2019.

Autor: HRT

Hrvatskoj tri nagrade "Tranny Awards 2019."

Foto: www.htz.hr

Foto: www.htz.hr

Foto: - / -

Ono što je "Academy Awards" u svijetu filma i filmske industrije to je "Tranny Awards" u svijetu industrije turizma, izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.
Hrvatska je osvojila tri američke turističke nagrade "Tranny Awards 2019." - srebro u kategoriji najbolje destinacije u Europi, broncu u kategoriji najbolje svjetske destinacije, a Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ) pripalo je srebro u kategoriji najboljih europskih turističkih organizacija, izvijestio je HTZ.

Priznanja i godišnje nagrade "Tranny Awards" dodjeljuju se na temelju glasova američkih turoperatora i putničkih agenata, a u organizaciji travAlliancemedia. Njihov cilj je isticanje najboljih primjera izvrsnosti i dostignuća u turističkoj industriji. Dodjeljuju se nacionalnim turističkim organizacijama, destinacijama, turističkim posrednicima, proizvodima i sl.

Uz srebrnu Hrvatsku, u kategoriji za najbolju europsku destinaciju zlato je osvojila Grčka, a broncu Engleska. U kategoriji najbolje svjetske destinacije zlato je otišlo Australiji, srebro Barbadosu, a bronca Hrvatskoj, dok je u kategoriji za najbolju europsku turističku organizaciju zlato osvojila Švicarska, a srebro Hrvatska turistička zajednica.

- Ono što je "Academy Awards" u svijetu filma i filmske industrije to je "Tranny Awards" u svijetu industrije turizma. Ovo su iznimne vijesti za cjelokupni hrvatski turistički sektor, jer je riječ o potvrdi popularnosti i odlične pozicije koju naša zemlja uživa na ovom iznimno velikom i važnom tržištu koje nije lako osvojiti. Nagrade pripadaju svim hrvatskim turističkim djelatnicima koji s puno truda i ljubavi iz godine u godinu podižu kvalitetu usluge i sadržaja hrvatskog turizma, izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Nagrada HTZ-u po njegovom mišljenju potvrđuje da HTZ provodi kreativne i inovativne promotivne aktivnosti koje prepoznaju američki profesionalci.

- Naš cilj je daljnje učvršćivanje tržišne pozicije Hrvatske kroz provedbu ključnih promotivnih aktivnosti koje će osigurati zadržavanje trendova rasta iz Amerike koja predstavlja tržište s kojeg ostvarujemo najveći turistički promet kada su u pitanju daleke zemlje, zaključio je prvi čovjek HTZ-a.
Foto: www.htz.hr

Foto: www.htz.hr

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!