17:54 / 13.05.2019.

Autor: D.M./HRT

Hrvatskom turizmu nedostaju kvalitetni menadžeri

Ilustracija, Dusko Marusic/PIXSELL

Ilustracija, Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ove godine možemo očekivati blagi porast turističkog prometa i prihoda, tvrdi ministar. Pozvao je studente da ostanu u zemlji jer nedostaje kvalitetnih menadžera.
Ministar turizma Gari Cappelli razgovarao je sa studentima Katedre za turizam zagrebačkog Ekonomskog fakulteta koji je na pragu stote obljetnice.

Predsezona teče u skladu s najavama i ove godine možemo očekivati blagi porast turističkog prometa i prihoda, tvrdi ministar, koji je pozvao studente da ostanu u zemlji jer hrvatskom turizmu itekako nedostaju kvalitetni menadžeri. Istodobno, kvota stranaca koji će ove sezone raditi u Hrvatskoj bit će, čini se, popunjena do kraja.

- Mi smo što se tiče kvota na 7 tisuća. Imamo još zahtjeva tako da će vjerojatno kvote od 15 tisuća ove godine biti popunjene. To je poziv svima da se u turizmu ima gdje i što raditi, da plaće rastu i da ćemo raditi na rasterećenju kao Vlada. Građani će imati mogućnost zaposliti se u svim segmentima turizma, poručio je Cappelli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!