10:33 / 24.02.2021.

Autor: HRT/M.N.

HT: Pad prihoda i dobiti

Upravna zgrada Hrvatskog telekoma

Upravna zgrada Hrvatskog telekoma

Foto: Slavko Midzo / PIXELL

Hrvatski telekom objavio je poslovne rezultate za prošlu godinu u kojoj je zabilježio pad prihoda za 3,2% u odnosu na prethodnu godinu i dobit manju za 20,5%.

Hrvatski je telekom u 2020. godini ostvario 7,4 milijardi kuna ukupnih konsolidiranih neto prihoda, što je za 247 milijuna kuna manje u odnosu na prethodnu godinu i dobit od 588 milijuna kuna, što je manje za  151 milijun kuna.


-U 2020. je zbog posljedica bolesti COVID-19 u svim industrijama bilo zahtjevno, a istodobno smo svjedočili i tome koliko su digitalna infrastruktura važni za sve aspekte života i gospodarstvo te za lokalne zajednice i društvo. Bilo je ključno ostati povezani i upravo su tu naša kontinuirana ulaganja u infrastrukturu, mreže i kvalitetu usluga imala presudnu ulogu jer su omogućila da se prilagodimo dosad nezabilježenim uvjetima i potvrdimo svoj vodeći status, izjavio je predsjednik Uprave HT-a Kostas Nebis.


Izgradnja mreže u rijetko naseljenim područjima


Iz HT-a navode kako su u 2020. potpisali 13 sporazuma o nepovratnim sredstvima u okviru izgradnje mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u tzv. bijelim područjima NGA-a, ukupne vrijednosti od 820,5 milijuna kuna, od čega su nepovratna sredstva 323,2 milijuna kuna.

Provedba tih 13 projekata, koji se sufinanciraju sredstvima iz EU fondova, omogućit će izgradnju NGA mreže te brzog i ultrabrzog širokopojasnog pristupa mrežnoj infrastrukturi za dodatnih 149.000 privatnih, poslovnih i javnih korisnika u udaljenim, rijetko naseljenim i slabije razvijenim područjima Hrvatske, podsjećaju iz HT-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!