HUP zatražio hitnu odluku o nastavku potpora za radna mjesta za svibanj

23.04.2021.

10:52

Autor: HRT/M.N.

Glavni direktor HUP-a Damir Zorić

Glavni direktor HUP-a Damir Zorić

Foto: Sandra Simunovic / PIXELL

Iako je iz Vlade u više navrata poslana poruka kako će se nastaviti s pomoći poduzetnicima dok god im je ugroženo poslovanje, još uvijek nedostaje službena potvrda da se mjere pomoći gospodarstvu nastavljaju i u svibnju te koji je plan provedbe mjera pomoći gospodarstvu nakon toga, navodi se u dopisu Hrvatske udruge poslodavaca upućenom ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću. HUP traži  hitno donošenje odluka o nastavku potpora za očuvanje radnih mjesta za svibanj.

- Ugostiteljima, trgovcima i drugim poduzetnicima je rad u pojedinim županijama obustavljen i ne znaju hoće li (i u kojem obujmu) od 1. svibnja moći/smjeti raditi. S druge strane, čak i ako im se omogući (djelomičan) rad, svakako će biti potrebno još neko vrijeme nastaviti s potporama za očuvanje radnih mjesta jer je općenito epidemiološko stanje u svim zemljama EU teško i neizvjesno te se i nadalje ne zna kada će započeti i biti omogućeno pokretanje turističkih putovanja, izjavio je glavni direktor HUP-a Damir Zorić.

- Na ranijim sastancima socijalnih partnera rečeno je da će ovisno o epidemiološkom stanju mjere biti produžene i za svibanj o čemu će se donijeti naknadna odluka, no iako je tijekom travnja epidemiološka situacija znatno pogoršana i izgledno je da će se negativan utjecaj na poslovanje nastaviti i u nadolazećem razdoblju, takva odluka još uvijek nije donesena čime su poslodavci dovedeni u neizvjesnu poslovnu situaciju, navodi se u dopisu upućenom ministru Josipu Aladroviću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!