16:18 / 21.04.2020.

Autor: Damir Ravlić/Regionalni dnevnik/HRT

Hvala bogu, radi se

-

-

Foto: - / -

Poštujući propisane mjere nacionalnog stožera, grad je otvorio tri gradilišta na kojima bi radovi trebali biti završeni do sredine lipnja.
Radovi na javnoj infrastrukturi u Makarskoj nastavljaju se unatoč problemima koje je uzrokovala bolest COVID-19. Poštujući propisane mjere nacionalnog stožera, grad je otvorio tri gradilišta na kojima bi radovi trebali biti završeni do sredine lipnja.

Proširenje starog Velikobrdskog puta investicija je od 6 milijuna kuna. Radove financira Grad iz komunalnog doprinosa koji se većinom puni izgradnjom kuća i zgrada u ovom dijelu grada.

- Nakon više od 35 godina grad Makarska dobit će uređenu prometnicu 9 m širine, ukupnje duljine 800m, sa svom pratećom infrastrukturom, oborinskom vodom itd - kaže Joze Vranješ, zamjenik makarskog gradonačelnika.

Otvoreni su i radovi na križanju Zagrebačke i Istarske ulice s magistralom. Investicija ukupne vrijednosti 2 milijuna kuna. Budući da je riječ o opasnom križanju, sufinancirana je s 800 000 kuna od Ministarstva unutarnjih poslova.

- Do sada je to križanje bilo asimetrično, izvedeno jako loše, tako da smo imalil previše nesreća - objašnjava Vranješ.

Radovi su otvoreni i na cesti prema novom vrtiću, a radi se i rekonstrukcija kržanja kod zgrada POS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!