14:01 / 05.12.2018.

Autor: I.G./T.V./HRT

Hyundai u Varaždinu?

Ivan Čehok, foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ivan Čehok, foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijest dana komentirali su varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i ministar gospodarstva Darko Horvat.
Varaždin se sprema za veliko ulaganje, južnokorejski automobilski div planira otvoriti pogone baš na tome području, pišu jedne dnevne novine. Vijest dana komentirali su varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Pritom bi zaposlio tisuće radnika a varaždinska regija je Hyundaiju interesantna jer već ovdje postoje tvrtke koje rade za autoindustriju. Jutros je tu informaciju komentirao i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok koji tvrdi da je sve još u domeni poslovne tajne no Varaždin je spreman za investicije takvoga tipa.

Rekao je kako je grad spreman pružiti sve odgovarajuće uvjete za ulaganje automobilskoj industriji pa tako i kompaniji Hyundai, ali da za tako veliko ulaganje mora imati i potporu Vlade Republike Hrvatske.

Na pitanje je li točna informacija da Hyundai dolazi u Varaždin, ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je da on u ovom trenutku još uvijek nema nikakve potvrdne informacije da bilo koja respektabilna autoindustrija dolazi u Hrvatsku. "Ali da sam četiri, odnosno pet ključnih aktera u autoindustriji pozvao, jesam", komentirao je, dodavši kako je Hyundai među njima, ali od te kompanije još uvijek nema nikakvu povratnu informaciju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!