12:21 / 21.08.2018.

Autor: HRT

I Brodotrogir čeka plaće - krenulo mirenje

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Brodotrogir je već pet godina u vlasništvu poduzetnika Danka Končara, a posljednjih mjeseci ima problema s likvidnošću. Iz Brodotrogira su priopćili da će plaća stići do kraja tjedna.
Tisuću radnika Brodotrogira još čeka isplatu plaće za srpanj. Sindikalisti nisu optimistični i zato danas pokreću proces mirenja. Ne bude li plaće, poručuju, za pet dana počinju štrajk. Iz uprave tvrtke poručuju da bi trebala biti isplaćena u iduća dva dana.

Zadnji je dan za isplatu plaća radnicima Uljanika

Brodotrogir je već pet godina u vlasništvu poduzetnika Danka Končara, a posljednjih mjeseci ima problema s likvidnošću. "U Brodotrogiru nije još isplaćena plaća i nemamo točnu informaciju kad bi to moglo biti. Prisiljeni smo pokrenuti proces mirenja i eventualno štrajk ako to mirenje ne bi dalo rezultate. Definitivno situacija nije sjajna i ne možemo bit zadovoljni s razvojem događaja u Brodotrogiru", izjavio je Andro Belas, sindikalni povjerenik u Brodotrogiru.Stiglo je i priopćenje iz Brodotrogira. Na današnjem sastanaku između Uprave Brodotrogira i predstavnika Sindikata metalaca i Nezavisnog sindikata - Sindikati su obaviješteni da će plaća biti isplaćena do kraja ovog tjedna, stoji u priopćenju.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!