12:12 / 04.11.2019.

Autor: Dnevnik u podne/IMS/HRT

I dalje štrajk u Đuri Đakoviću - najavljen prosvjed u Zagrebu

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz Štrajkaškog odbora poručuju da se to neće promijeniti sve dok plaća ne sjedne na račun bar jednoga radnika.
Unatoč postignutom dogovoru o isplati plaće za rujan - šestotinjak radnika Đure Đakovića i dalje je u štrajku. Nakon sastanka sa slavonskobrodskim gradonačelnikom, novinarima je podijeljena i kopija prijave prosvjeda slavonskobrodskih metalaca u Zagrebu pred zgradom Vlade na Markovu trgu. Prosvjed će se u slučaju neisplate plaća održati u petak, 8. studenoga u 11 sati.

Iz Štrajkaškog odbora poručuju da će se štrajk nastaviti sve dok plaća ne sjedne na račun bar jednoga radnika. Ističu također da se polako bliže rokovi isplate plaće za listopad. Očekuju i jamstva da će se naći novac za nastavak proizvodnje.

- S obzirom da su računi blokirani i vjerovnici sjede na njemu - postoji opasnost i da dođe u pitanje isplaćivanje plaće. Dok prvi ranik ne bdue vidio palću an svojem računu ostajemo u štrajku, kazao je predsjednik Štrajkaškog odbora Đure Đakovića Ivan Barić.Gradonačelnik Mirko Duspara je rekao da funkcioniranje Đuro Đaković grupe nije važno samo za tisuću obitelji vezanih uz tu grupu, nego i za dodatne četiri tisuće obitelji vezanih za tvrtke koje posluju s tom grupom. Po Dusparinim  riječima, Đuro Đaković ostao je jedina metalopereađivačka industrija u Slavoniji, a zbog činjenice da se u njemu radi vojni program kojim se osigurava borbena spremnost Hrvatske vojske, država je obvezna omogućiti proizvodnju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!