I Deutsche Bank napušta Rusiju

12.03.2022.

08:34

Autor: Hina/HRT

Deutsche Bank  objavila je na svojoj web stranici da je u procesu gašenja svog poslovanja u Rusiji

Deutsche Bank objavila je na svojoj web stranici da je u procesu gašenja svog poslovanja u Rusiji

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Najveća njemačka banka, Deutsche Bank, priključila se egzodusu zapadnih kompanija iz Rusije. Objavila je u petak na internetskoj stranici da je u procesu gašenja svog poslovanja u Rusiji te da ondje više neće poslovati.

U priopćenju Deutsche Bank navodi da najsnažnije osuđuje rusku invaziju na Ukrajinu te podržava njemačku vladu i njezine saveznike u obrani demokracije i slobode.

"Da razjasnimo: Deutsche Bank već je znatno smanjio svoju izloženost u Rusiji od 2014. godine. Poput nekih internacionalnih kompanija, i u skladu s našim zakonskim i regulatornim obvezama, u procesu smo gašenja našeg preostalog poslovanja u Rusiji, a istovremeno pomažemo našim neruskim multinacionalnim klijentima u smanjivanju njihovih operacija", stoji u objavi.

Prema Reuerstu, banka u Rusiji ima izdanih zajmova u visini od 1,4 milijarde eura.

Deutsche Bank ima i tehnološki centar u Rusiji, koji zapošljava 1500 računalnih stručnjaka.

Njemačka banka priključila se tako nizu međunarodnih kompanija koje su najavile odlazak iz Rusije, a među njima su i američke banke Goldman Sachs i JP Morgan Chade. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!