I za kontinentalni turizam dolaze bolji dani

29.05.2021.

07:01

Autor: Melita Homa/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

default error photo

Predstavnici šesnaest turističkih agencija u četiri su dana obišli brojne zanimljive destinacije u Slavoniji i Baranji. Cilj je približiti ih gostima, i uvrstiti u zanimljive turističke aranžmane. Da za kontinentalni turizam dolaze bolji dani, potvrđuju i domaćini na terenu. 


Stiže im sve više gostiju, a bukirani su i brojni vikendi. Na ovo predivno imanje u srcu Baranje gosti su se počeli vraćati. Domaćini koji su u ovom poslu duže od desetljeća sličnu krizu do sada nisu prolazili, pa ih veseli povratak gostiju.

- Čim je vrijeme ljepše i čim su mjere dozvolile da možemo raditi, ja moram priznati da su gosti željni ovakvih mjesta i da mi imamo stvarno velik broj gostiju koji su zainteresirani i imamo goste trenutno, zadovoljni smo, rekla je Nada Piljić, Seosko gospodarstvo Ivica i Marica.

Među gostima i turistički djelatnici, predstavnici turističkih agencija iz cijele Hrvatske. Međusobna suradnja iznimno je važna, kao i nove ideje.

- U posljednjih osam godina kao vlasnica svoje agencije intenzivno promoviram Slavoniju. Pokušavam Dalmatince isto tako afirmirati i potaknuti na putovanje u unutrašnjost, naglasila je vlasnica putničke agencije iz Solina Ines Milić.

- Ono što je najvažnije to je čovjek. Po tom pitanju Slavonija i Baranja prednjače, jer imaju izuzetno kvalitetne ljude, ali i ljubazne, istaknuo je predstavnik putničke agencije iz Dubrovnika Hrvoje Ljubimir

 - Ovo je definitivno potrebno i zaista pozdravljam inicijativu HTZ što nas je okupila i sve ovo organizirala jer bez toga da mi upoznamo ponudu ne možemo je niti prodati, dodala je vlasnica putničke agencije iz Delnica Jelena Holenko - Pirc.

Upravo ovi ljudi kreiraju turističke aranžmane, pa je studijsko putovanje idealna prilika da upoznaju destinacije na kojima do sada nisu bili. Korona kriza promijenila je navike domaćih gostiju koji sve više otkrivaju zanimljivosti na kontinentu i to u individualnim posjetima u kojima uživaju u prirodi i miru i brojnim sadržajima. Kao i umrežavanje proizvođača koji stvaraju cjelovit turistički proizvod.

- I tu smo mi definitivno u plusu. Mi imamo dobru prednost u tome. Svjesni smo mi toga i ovdje i radimo na tome, podupiremo, potičemo kao što je ovaj OPG Ivica i Marica takvih treba biti na desetine u Osječko-baranjskoj županiji, poručio je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

- Situacija se stvarno mijenja na bolje. Brojke nam se dižu i sada smo trenutno na 60 posto noćenja iz 2019. godine koja je do sada bila rekordna godina. U odnosu na prethodnu godinu smo na 110 posto noćenja, rekla je direktorica TZ Osječko-baranjske županije Ivana Jurić.

Pozitivna kretanja bilježe se od početka svibnja. Rast nije slučajan jer se u u turističke sadržaje sustavno ulagalo, te se potvrdilo da Slavonija i Baranja itekako imaju što ponuditi.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!