12:48 / 14.10.2020.

Autor: HRT

Idući tjedan nove mjere za očuvanje radnih mjesta

-

-

Foto: - / -

Ministar Aladrović kaže kako će Vlada napraviti sve ono što bude potrebno da se radna mjesta zadrže.
Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović najavio je u srijedu da bi s ugostiteljima, poslodavcima i sindikatima Vlada do petka trebala definirati redizajnirane mjere za očuvanje radnih mjesta, koje bi trebale biti aktivirane sljedeći tjedan.

➡️ Roglić: Ako se gospodarstvo ne spasi, onda nema ni države

- Nismo do kraja utvrdili kako bi izgledao redizajn mjera, očekujem da ćemo u petak održati sastanak na kojemu ćemo to detaljno definirati, a idući tjedan ćemo ići s barem redizajniranim mjerama u svrhu očuvanja radnih mjesta, izjavio je Alardović uoči sjednice Vlade. Poručio je i kako će Vlada napraviti sve ono što bude potrebno da se radna mjesta zadrže.

Istaknuo je da se trenutno ne vidi veći val otpuštanja i odlazaka na burzu u odnosu na najkritičnije mjesece koronakrize, što je ocijenio dobrim pokazateljem. No, smatra da Vlada mora reagirati s obzirom na epidemiološku i ekonomsku situaciju koja se mijenja u kratkom roku. Razlog za redizajn mjera je i taj što su proteklih mjeseci, prihodi ugostitelja bili bolji pa dio njih nije mogao koristiti mjere.

Na pitanje  smatra li, u kontekstu pucnjave na Markovu trgu, da su mladi u Hrvatskoj zanemareni, Aladrović je ustvrdio da se ne može složiti s takvim dojmom. Odgovorio je da ne zna napamet podatak kolika je prosječna plaća mlade osobe u Hrvatskoj, ali da je u Hrvatskoj definitivno zabilježen rast plaća generalno, pa se taj dio morao reflektirati i na mlade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!