Imate inovativnu ideju - prijavite se na Blue Boost!

18.06.2019.

18:28

Autor: Kristina Tartaro/HRT

default error photo
Turizam, pomorstvo i ribarstvo tri su stupa zadarskoga gospodarstva i čine polovinu ukupnoga prihoda. Njima je namijenjen projekt Blue Boost.
Kako bi inovacijama unaprijedili svoje poslovanje i konkurentnost malih poduzetnika iz područja  tzv. plave ekonomije osmišljen je projekt Blue Boost. Zajedno s partnerima iz Italije, Grčke i Albanije provodi ga gospodarska komora u Zadru. Poduzetnicima su u natječaju koji je otvoren do kraja lipnja na raspolaganju vaučeri od deset tisuća eura. 

Turizam, pomorstvo i ribarstvo tri su stupa zadarskoga gospodarstva i čine polovinu ukupnoga prihoda. Njima je namijenjen projekt Blue Boost.

- To su sva mikro, mala i srednje tvrtke ali obrti iz područja plave ekonomije. To su svi oblici obalnog turizma, ribarstva i marikulture, istaknuo je menadžer projekta Blue Boost Dinko Basioli uz HGK Zadar.

Mnogi od njih imaju inovativne ideje, a ne mogu ih vlastitim sredstvima ostvariti. Projekt Blue Boost nudi im deset tisuća eura za stručnu pomoć.

To su stručnjaci iz kreativne industrije koji će osigurati edukaciju i konkretnu pripremu i provedbu ideja.

Inovativne ideje osnova su prijave na natječaj Blue Boost. Pet odabranih malih poduzetnika dobit će priliku za njihovu provedbu. Natječaj je otvoren do kraja lipnja. Krajnji je trenutak za prijavu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!