IN2 preuzeo MCS grupu

04.02.2022.

10:51

Autor: I.B./HRT

Katarina Šiber Makar

Katarina Šiber Makar

Foto: Igor Kralj / Pixsell

IN2 grupa preuzela je MCS grupu, koja je među vodećima u razvoju novih znanja i inovativnih softverskih rješenja u zdravstvu, a što je još jedan korak u realizaciji strategije anorganskog širenja poslovanja IN2 grupe, objavili su iz IN2, ne navodeći financijsku vrijednost preuzimanja.

- IN2 grupa posljednjih nekoliko godina ostvaruje značajan organski rast. Nakon prošlogodišnje akvizicije SVAM Plusa, akvizicija MCS grupe, prva u ovoj godini u portfelju IN2 grupe, još je jedan korak u realizaciji strategije anorganskog širenja poslovanja IN2 grupe na nacionalnoj, regionalnoj i europskoj razini, ističe tim povodom članica Nadzornog odbora IN2 grupe Katarina Šiber Makar, ujedno i starija potpredsjednica za razvoj poslovanja u vlasniku IN2 grupe, kanadskoj kompaniji CSI.

Zaključenjem akvizicije MCS grupe, IN2 grupa proširuje i dodatno osnažuje portfelj usluga za korisnike u segmentu zdravstva kroz digitalizaciju bolničkih sustava, u čemu je već među vodećima u Hrvatskoj i šire, i to posebice zbog MCS-ijevog programskog rješenja u cloudu Medicus.Net, namijenjeno za rad u liječničkim ordinacijama svih djelatnosti (poliklinikama, domovima zdravlja i dr.).

Za MCS grupu d.o.o. (sjedište u Zagrebu), koja posluje od 1999., iz IN2 navode da nude inovativna, web bazirana fleksibilna rješenja koja pokrivaju područje složenih cloud rješenja za zdravstvo te srodne djelatnosti, kao što su sustav elektronskog naručivanja, napredne analize medicinskih podataka ili sustav potpore u odlučivanju.

Rješenja MCS grupe danas koristi 2.000 timova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, 600 timova u specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti te 70 poliklinika raznih djelatnosti.

Naglašavajući da su MCS-ova rješenja komplementarna onima unutar IN2 grupe u segmentu zdravstva, predsjednik Uprave IN2 grupe Denis Jašarević poručuje da će iskustvo, znanje i kvaliteta rješenja i zaposlenika MCS grupe doprinijet ostvarivanju planova širenja baze korisnika i daljnjem jačanju dugoročnih suradnji s korisnicima.

Ne navodeći detalje poslovanja, ističe još da je IN2 grupa u 2021. ostvarila "odlične rezultate" te da nastavlja raditi na njihovoj "ključnoj strateškoj odrednici, a to je rast".

- Uz ostvarivanje planiranog organskog rasta, kontinuirano analiziramo ICT tržište i tražimo partnere s kojima ćemo postići snažnu sinergiju i ostvariti naše strateške ciljeve. U MCS-u smo pronašli upravo takvog partnera", kaže Jašarević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!