Ina započinje aktivnosti pokretanja postrojenja u riječkoj rafineriji

20.04.2023.

16:23

Autor: Hina/HRT/D.S.

Ina rafinerija nafte

Ina rafinerija nafte

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Ina započinje s aktivnostima pokretanja i stabilizacije procesnih postrojenja u Rafineriji nafte Rijeka, koje će trajati do 10. svibnja, pri čemu postoji mogućnost pojave pojačane buke i dimljenja, dok se ostali utjecaji na okolinu ne očekuju, priopćeno je iz Ine.

Rad Rafinerije nafte Rijeka u Urinju privremeno je obustavljen u studenom prošle godine, zbog radova na projektu nadogradnje te rafinerije.


Ina u projekt nadogradnje Rafinerije nafte Rijeka ulaže više od četiri milijarde kuna, a uz izgradnju novih postrojenja, od kojih je najvažnije postrojenje za obradu teških ostataka, bit će rekonstruirana i postojeća postrojenja.


Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović izjavio je da će pokretanja proizvodnje u rafineriji u Rijeci biti sukladno najavljenoj dinamici te vjeruje da će ona ponovno započeti s radom kako je Ina i najavila, krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca.


- Što se tiče pokretanja rafinerije u Rijeci, to ide sukladno najavljenoj dinamici, istaknuo je Filipović odgovarajući na pitanje novinara nakon panela održanog u sklopu konferencije "Hrvatska na putu u OECD: Što donosi članstvo?". 


- Vjerujem da ste od Ine dobili poziv da će se krajem ovog mjeseca ili početkom sljedećeg otići tamo, prema tome očekujem da bude sve kao što je najavljeno, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!