15:52 / 19.10.2018.

Autor: A.G./I.H./HRT

'Inkubator kreativnih industrija'

-

-

Foto: - / -

Bit će to mjesto za poduzetnike početnike koji će poslovni prostor koristiti za simboličnu naknadu od kune po četvornome metru.
18 poduzetnika i 30-ak tvrtki u novom prostoru - to je ideja projekta 'Inkubator kreativnih industrija' u Koprivnici. Bit će to mjesto za poduzetnike početnike koji će poslovni prostor koristiti za simboličnu naknadu od kune po četvornome metru.

Projekt se s više od 13 milijuna kuna sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Pripremni radovi počinju idući tjedan. Grad Koprivnica nositelj je projekta - trenutačno najvećeg ulaganja u poduzetničku infrastrukturu u Podravini i Prigorju.

Svakako bih volio dodati da ulazimo ili izlazimo na teren gdje Hrvatska podosta kasni. Radi se IKI-u jer cijela EU i cijeli svijet pričaju o potrebi za digitalizacijom procesa u gospodarstvu za dikitiranje i stvarnje nekih novih trendova, rekao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

U koprivničkoj gradskoj upravi potpisani su ugovori s izvođačem radova - građevinskom tvrtkom iz Križevaca. Inkubator će biti površine 1450 m2 na dvije etaže, s gotovo nultom potrošnjom i biti će A energetski razred.

Novi prostor moći će primiti 18 poduzetnika i 30-ak tvrtki u takozvanom COworkingu. Osim za grad, projekt Inkubatora kreativnih industrija, istaknuto je, važan je i za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!