Investicije u turizam za goste duboka džepa

08.11.2020.

18:52

Autor: Senka Mošnja/Dnevnik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Brdoviti krajolici, pogled na Veneciju, smještaj koji pruža nenametljiv luksuz te zasebni ulazi. To je ono što dobro ide u koronakrizi.
U sjeverozapadnoj Istri, poznatoj po tartufima i dobrim vinima, sve je više i visoko-kategoriziranog smještaja. Na području Buja različiti investitori u turizam ulažu nekoliko stotina milijuna kuna. Grade se vile, stancije i kampovi koji će biti otvoreni cijelu godinu.

Brdoviti krajolici, pogled na Veneciju, smještaj koji pruža nenametljiv luksuz te zasebni ulazi. To je ono što dobro ide u koronakrizi. Michael kaže kako su u Hrvatsku došli jer jedina prihvaća Amerikance. Kaže kako je u dva tjedna pojeo više nego cijeli život!

➡️ Hoteli i kampovi nude "urede za van"

Bilo je u Bujama ovoga ljeta i dobrostojećih Nijemaca i Austrijanaca koji su zbog manjeg broja zračnih linija tražili bliža odredišta. Zato će se selo s vilama proširiti, najavljuje Zoran Užar, direktor turističkog naselja San Canzian.

Nekoliko desetaka milijuna kuna ulaže se i u stanciju Baracija nedaleko od kuće Anthonyja Hopkinsa. Gosti dubljega džepa imat će i jahtu na raspolaganju te zaseban objekt za poslugu bez koje takvi nikamo ne idu. Bit će to, najavljuje investitor Krunoslav Škarda - tržište za Amerikance i Ruse. Imperativ im je privatnost.Samo nekoliko kilometara dalje proizvođači craft-piva koji u svojemu hotelu nude i pivske kupke - grade luksuzan kamp. Imat će, kaže Simon Grbac i vanjski bazen koji će komunicirati s unutarnjim te wellnness. Tako će se moći koristiti i ljeti i zimi kao grijani bazen.

- Objekti kojima upravljaju investitori na ovom području ne poznaju sezonalnost, znači rade tijekom cijele godine. To su i smjernice koje su upisane u strateški dokument grada Buja, kaže direktor Turističke zajednice Buje Valter Bassanese. A njih se od početka drži i visokokategorizirani hotel na samoj granici sa Slovenijom.

Direktor Mulina Urban Cerar kaže kako rade cijele godine. Trenutno su zbog lockdowna prazni. Unatoč tomu što su gosti zbog trenutačne situacije rijetki, ovaj investitor ne odustaje od gradnje dodatnih depandansi. Naravno sa svim danas nužnim antivirusnim filtrima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!