Znanja i vještine bez kojih će biti nemoguće pronaći posao

16.05.2023.

10:27

Autor: HTV/IMS/B.B.B.

Konferencija HUP-a u Čakovcu

Konferencija HUP-a u Čakovcu

Foto: HTV/IMS / HRT

U organizaciji HUP-ove Udruge poslodavaca u obrazovanju i Međimurskog veleučilišta, u Čakovcu je održana konferencija o znanjima i vještinama bez kojih će u godinama pred nama biti gotovo nemoguće pronaći posao.

Stanje na tržištu rada mijenja se brzo, pa budući radnici moraju stalno pratiti trendove, kako bi bili konkurentni. Spomenuta je i važnost vaučera koje putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje mogu koristiti sve nezaposlene i zaposlene osobe, a kojima im se osigurava besplatno stjecanje vještina potrebnih za brži pronalazak posla ili razvoj karijere.

- U svakom slučaju u narednom periodu naglasak je na zelene vještine, a onda i digitalne koje smo već u nekom prethodnom razdoblju, barem u osnovama, trebali savladati, rekla je Gordana Nikolić, predsjednica Udruge poslodavaca u obrazovanju HUP-a.

Istaknuta je i činjenica da se zbog brzog razvtika, treba brže prilagođavati tržištu.

- Znamo da se tehnička zanimanja najbrže razvijaju i tu moramo biti brzi i mi ko visokoobrazovna ustanova i kao društvo brzo odgovarati na izazove današnjice, zaključio je Igor Klopotan, dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!