15:37 / 13.11.2020.

Autor: Nives Kalebić/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Istra: Uz povoljnije cijene i gostima hotela omogućen "rad od kuće"

-

-

Foto: - / -

Kamp će prvi put raditi cijelu zimu. A cijene - niže, 30 do 40 posto u odnosu na punu cijenu tijekom sezone.
Kako bi u vrijeme pandemije privukle goste u Istru, turističke tvrtke dosjetile su se ponuditi nove sadržaje. Prvi put su zimi uz hotele otvorenima ostavile i velike kampove te nude dulji boravak po pristupačnijim cijenama. Pod šifrom -rad izvan doma.

Jesen u hladnoj Austriji oni su zamijenili boravkom u sunčanom Medulinu. I rade "od kuće".

- U mobilnoj kući imam brzi internet, svu potrebnu infrastrukturu za rad, nema razlike u odnosu na posao koji obavljam u Austriji, ovdje radim još bolje. Planiram produžiti boravak i ostati još dva, tri tjedna, rekao je Rainer iz Austrije.

Kamp će prvi put raditi cijelu zimu. A cijene - niže, 30 do 40 posto u odnosu na punu cijenu tijekom sezone.

- Uglavnom je sve konotirano na ljude koji su stvarno neovisni, koji mogu svoj posao obavljati van kuće, van svojeg ureda, mjesta uobičajenog prebivališta. A ono što je nama bilo jako interesantno i jedan od motiva i argumenata zašto dolaze upravo u Hrvatsku ili u Istru, u ovom slučaju znači da je Istra bila zelena, znači zona koja im ulijeva neko povjerenje, naglasio je direktor Kampa Kažela iz Medulina, Alex Živković.

Zbog sigurnosti i ova se skupina Nijemaca odmara u Istri. Ako se epidemiološka situacija u njihovoj zemlji pogorša, ne isključuju mogućnost da se vrate.

- S obzirom na vrijeme rado bismo došli zimi, radili bismo svoj posao odavde,  rekla je Meny iz Njemačke.

I neki veliki hoteli u Istri ponudu su prilagodili poslovnim ljudima, koji ili sami ili s obiteljima, mogu u njima odmarati, ali i raditi,

- U pravilu radi se o gostima koji su "long stay" boravci na više noći, koji imaju pogodnost da im je cijena značajno niža nego da dođu samo na nekoliko noći. U pravilu imaju sve pogodnosti da jedna hotelska soba može u potpunosti zamijeniti njihov ured, istaknuo je Tomislav Korošec, direktor Hotela Histria, Pula.

Dnevna cijena jednokrevetne sobe u ovom pulskom hotelu sada je s 85 eura snižena na 64, uz uvjet da gosti ostanu dva tjedna. Uz epidemiološku sigurnost, daleko od gužve i potencijalne zaraze. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!