19:53 / 16.03.2021.

Autor: Zvjezdana Heina/Dnevnik/IMS/HRT/A.P.C.

Istraživanje Am-Chama

Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica AmCham-a u Dnevniku HTV-a

Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica AmCham-a u Dnevniku HTV-a

Foto: Dnevnik/IMS/HTV / HRT

Polovina od 135 anketiranih domaćih i stranih menadžera smatra poslovnu klimu u Hrvatskoj dobrom ili vrlo dobrom, pokazalo je istraživanje koje je provela Američka gospodarska komora. No njih gotovo 60 posto ne primjećuje poboljšanje uvjeta poslovanja u nas u posljednjih pet godina. Gorućim problemima smatraju pravosuđe i nedostatak kvalitetnih radnika. Unatoč krizi izazvanoj pandemijom, velika većina njih ove godine planira širiti poslovanje i dodatno zapošljavati. Oko 60 posto ispitanika i nakon pandemije planira nastaviti s radom od kuće.

- Što se tiče Vladinih mjera potpore, njih pozitivnima ili učinkovitim smatra oko 62 posto ispitanika. Da su u Hrvatskoj uvjeti poslovanja lošiji nego u drugim zemljama smatra 42% ispitanika, i to primarno zbog malog tržišta, zbog spore administracije i nedovoljne Vladine strategije, izjavila je za Dnevnik HTV-a izvršna direktorica Američke gospodarske komore Andrea Doko Jelušić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!