07:28 / 29.10.2020.

Autor: Saša Užarević/Dobro jutro Hrvatska/HRT

IT tvrtka "Q agency" uspješna i u svijetu, traži nove ljude

-

-

Foto: - / -

"Q agency" jedna je od njabrže rastućih hrvatskih IT tvrtki u Europi. U šest godina postojanja uspjeli su zaposliti 160 ljudi. Trenutačno traže još četrdesetak radnika.
"Q agency" jedna je od njabrže rastućih hrvatskih IT tvrtki u Europi. U šest godina postojanja uspjeli su zaposliti 160 ljudi. Trenutačno traže još četrdesetak radnika.

Tvrtku su prije 5-6 godina pokrenula tri prijatelja. Filip Ljubić, suosnivač i izvršni direktor "Q agency" rekao je da su 2015. godine Dalibor Jurgec, Vedran Tolić i on krenuli s tri projekta. Kaže da je na početku bilo dosta teško, a da danas "posla ima više nego je vremena te da dan prekratko traje".

- Danas je lakše. U timu imamo 160 ljudi. Klijenti su skroz nešto drugo nego što je to bilo prije. Prije je bio samo teško, a sada je osim teško, malo i lijepo, kazao je Ljubić.  

Iako su im zaposlenici i uredi u Hrvatskoj, sve im narudžbe za poslove dolaze iz inozemstva. Glavna tržišta su im Zuerich, London, SAD i Skandinavija. Pojašnjavajući što konkretno rade Ljubić je izjavio da su to rješenja za klijente u digitalnom svijetu u softveru koja su potpuno prilagođena klijentu.

- To su ili neke web ili mobilne aplikacije ili bilo kakva digitalna rješenja u softveru, kazao je. 

Uz softversku podršku koju nude klijentima, nedavno su osmislili i vlastitu aplikaciju. Ana Čupić, direktorica komunikacija "Q agency" kazala je da je riječ o aplikaciji za internu komunikaciju u tvrtkama koja prati najbolje alate iz svijeta društvenih mreža. 

U ovoj softverskoj tvrtki nemaju problem sa zatvaranjem radnih mjesta. Upravo naprotiv. I sada zapošljavaju nove ljude.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!