15:46 / 03.02.2021.

Autor: Hina/HRT

Prošloljetni hit i ove sezone: Češki vlakovi dolazit će na Jadran

Vlak u Rijeci

Vlak u Rijeci

Foto: Nel Pavletic / PIXSELL

Vlakovi češkog prijevoznika RegoJet i ovog bi ljeta, drugoga za redom, trebali voziti turiste iz Češke prema Rijeci, a po novom i u Split i Zagreb, dok će se autobusima putnici prevoziti po cijeloj jadranskoj obali od Istre do Dubrovnika, izvijestili su iz RegioJeta.


Prva vožnja planirana je za 28. svibnja. Za razliku od lani kada vlakovi nisu dolazili u Zagreb i Split i išli su u Ljubljanu, ove će godine dolaziti u Zagreb i Split, pri čemu s Ljubljana ne spominje. I dalje je početna stanica Prag, zatim Brno, Bratislava i Budimpešta. Osim autobusnog prijevoza po obalnim jadranskim odredištima u Hrvatskoj, vozit će i u Kotor u Crnoj Gori te u Neum u Bosni i Hercegovini.

Početne cijene karata za prijevoz iste su kao prošlog ljeta, a RegioJet ih počinje prodavati u veljači. 

U lipnju i rujnu vlakovi bi trebali voziti tri puta tjedno, a u srpnju i kolovozu svaki dan, a isti dan kada dođu u Rijeku ili Split se i vraćaju za Češku. U planu su kompozicije s 15 vagona i više od 650 mjesta. Plaćena karta uključuje doručak u vlaku kao i internet vezu, a moguće su rezervacije cijelog odjeljka s ležajevima za četiri osobe po cijeni za tri, prijevoz bicikla i druge usluge. 

RegioJet će, kako se najavljuje, i ove godine nuditi paket aranžmane za Hrvatsku u suradnji s turističkim agencijama Čedok i Mediteran. Trenutno nudi aranžmane za odmor u jednom hotelu u Istri i jednom u Makarskoj, a ponudu širi na druge hotele u Hrvatskoj i Crnoj Gori. 

Vlakovi RegioJeta prvi put su vozili prema Hrvatskoj prošlo ljeto te da je njima po podacima te tvrtke prevezeno više od 60 tisuća putnika oba smjera, s prosječnom popunjenošću linije od 90 posto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!