Iz predostrožnosti, opozivaju se i povlače dmBio rižini krekeri s malinom

04.08.2023.

17:40

Autor: M.M./Hina/HRT

Iz predostrožnosti, opozivaju se i povlače dmBio rižini krekeri s malinom

Iz predostrožnosti, opozivaju se i povlače dmBio rižini krekeri s malinom

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Iz predostrožnosti, dm je povukao dmBio rižine krekere s malinom,od 35 grama, jer se ne može isključiti da pojedina pakiranja proizvoda sadrže aflatoksine.

Riječ je o krekerima proizvodne šarže NL 157 s rokom trajanja 4. lipnja 2024. i povlačenje se odnosi isključivo na proizvode te šarže i roka trajanja, a broj proizvodne šarže i rok trajanja nalaze se na poleđini pakiranja proizvoda.

Radi osiguravanja najviše razine sigurnosti proizvoda i kupaca, iz dm-a mole kupce da provjere jesu li kupili navedene dmBio rižine krekere s malinom, 8+ mj., te ih pozivaju da ih prestanu koristiti i da proizvod, otvoren ili neotvoren, vrate u najbližu prodavaonicu dm-a, gdje će dobiti povrat novca i bez predočenja računa.

Aflatoksini nastaju kao produkt metabolizma gljivica, a mogu utjecati na zdravlje ako ih se konzumira tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Kvaliteta proizvoda i sigurnost kupaca prioritet su za dm te se dm ispričava svim kupcima, istaknuli su i dodali da se informacije o opozivu i povlačenju objavljene i na dm-ovoj internetskoj stranici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!