Izaslanstvo SAD-a posjetilo Brodosplit

15:34 / 30.07.2021.

Autor: Brodosplit/HRT

Izaslanstvo SAD-a posjetilo Brodosplit

Izaslanstvo SAD-a posjetilo Brodosplit

Foto: Brodosplit / HRT

Otpravnik poslova Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Mark Fleming, u pratnji Alexandera Henegara, voditelja političkog i gospodarskog odjela i Krunoslava Badela, specijalista za politička pitanja, posjetio je danas Brodograđevnu industriju Split.

Predstavnici uprave predstavili su gostima aktualne projekte, kao i poslove u cestogradnji. 

Nakon predstavljanja škvera gosti su obišli pogone i upoznali se s kapacitetima i proizvodnim mogućnostima tvrtke. Osim s nedavnom isporukom tehnološki naprednog broda za polarne ekspedicije 'Ultramarine' koji je izgrađen za američkog naručitelja tvrtku Quark Expeditions visokim gostima je predstavljen i treći brod iz programa brodova za polarna krstarenja, kojega se trenutno gradi u Škveru čime se Brodosplit pozicionira u svjetskog lidera graditelja polarnih kruzera.

Visoki gosti izrazili su veliko zadovoljstvo viđenim te kvalitetom izgrađenih novogradnji, koje su, kako su rekli, impresivne, izvijestili su iz Brodosplita. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!