13:38 / 02.01.2019.

Autor: Morana Baričević/HRT

Izravan let za SAD - samo jedan od planova dubrovačke luke

-

-

Foto: - / -

Izravna avionska linija sa SAD-om uspostavit će se u lipnju. Veliki je potencijal i na istočnim tržištima.
S Novom godinom počinju i novi planovi za turističku sezonu. Dubrovnik i krajnji jug sve se više otvaraju dalekim tržištima. Izravna avionska linija sa SAD-om uspostavit će se u lipnju. Veliki je potencijal i na istočnim tržištim, a sljedeća turistička sezona i ljetni red letenja donose čitav niz novosti.

- Najveći europski niskotarifni i najveći europski prijevoznik Ryan Air odlučio je sljedeću sezonu operirati prema Dubrovniku i prema Splitu. Oni su najavili letove četiri puta tjedno i ti letovi će operirati iz Dublina. Nadamo se da je prodaja krenula dobro, ističe generalni direktor Zračne luke Dubrovnik Franjo Luetić

Najznačajnije je otvaranje prema dalekim tržištima, čak 2 avioprijevoznika će održavati interkontinentalne letove - Dubai poput ove godine, te izravnu povezanost s Philadelphiom. Prilika je to i za područje cijele županije, posebno ruralna područja i otoke, koja očekuje dobru sezonu u 2019.

- Obećavaju nam to i s većine naših tržišta. Ohrabruje solidna situacija na britanskom tržištu koje se nosi s izazovom Brexita, obećavaju nam dobre rezultate i s dalekih tržišta, prije svega SAD-a i u tom smislu možemo biti optimisti uz realna očekivanja, istaknuo je direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić.

Daleka istočna tržišta su iznimno važna za produljenje sezone, jer to nisu gosti koji traže sunce i plaže, već u najvećem broju dolaze u zimskim mjesecima. A zbog direktne povezanosti Zagreba s Južnom Korejom, Dubrovnik bilježi 50%-tno povećanje njihovih gostiju.

- Činjenica je da kinesko, korejsko, japansko i sva ta daleka tržišta traže direktnu vezu. Nije ona nužna da bude sa Dubrovnikom, važno je da bude recimo sa Zagrebom jer oni su obično gosti koji idu na ture", ističe gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Započeti su razgovori i s Kinom o direktnim letovima za Dubrovnik, jer zanimanje je veliko - od povijesnih poveznica - Marco Polo, Korčula i Put svile, do onih suvremenih - izgradnje Pelješkog mosta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!