11:51 / 22.10.2019.

Autor: Dnevnik u podne/IMS/HRT

Izvoznicima najveći problem snažna kuna

-

-

Foto: - / -

Problem je i rast troškova za električnu energiju i plaće zaposlenika. Izvoznicima je poruku poslao ministar Tomislav Ćorić.
Našim izvoznicima i dalje je najveći problem snažna kuna, a sve veće opterećenje rast troškova za električnu energiju i plaće zaposlenika. Moglo se to čuti na Klubu izvoznika tjednika Lider, koji se održava na zagrebačkom Jankomiru, u tvornici AD Plastika.

Riječ je o kompaniji koja ima osam tvornica u pet zemalja i 100-postotni je izvoznik plastičnih autodijelova za najveće svjetske kompanije. Na događaju je i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

- 495 milijuna kuna je plasirano u povećanje energetske učinkovitosti naše industrije. Dakle, najčešće u obnovljive izvore energije, odnosno povećanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije, što izravno utječe na smanjenje troškova električne energije s jedne strane, a neke od vas dovodi i u situaciju da ste neto isporučitelji električne energije, poručio je Ćorić izvoznicima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!