Jadrolinija: Besplatan prijevoz za stradale i humanitarce

04.01.2021.

22:52

Autor: Blanka Uzelac/Regionalni dnvnik/HRT/IMS/D.D.

default error photo
Za vozila humanitarne pomoći, dobrovoljna vatrogasna društva, HGSS i osobe iz potresom stradalih područja Jadrolinija je uvela besplatan prijevoz, dok je Luka Rijeka ustupila svoj prostor za sabirni centar donacija iz Primorsko-goranske i Istarske županije.
Jadrolinija je uvela besplatan prijevoz za vozila humanitarne pomoći, dobrovoljna vatrogasna društva, HGSS i osobe iz potresom stradalih područja. Luka Rijeka ustupila je svoj prostor za sabirni centar donacija iz Primorsko-goranske i Istarske županije.

➡️ Dumbović u Otvorenom: Ja sam kao gradonačelnik ostao bez grada
➡️ Posljedice potresa - iz minute u minutu
➡️ Pokuplje se i dalje trese, osma besana noć 

Trajektima i katamaranima Jadrolinije dosad je besplatno prevezeno oko 150 vozila i više od 260 osoba. Putovanje za humanitarce bit će besplatno i nadalje. David Sopta, predsjednik Uprave Jadrolinije kaže kako će popisivati sve ljude koji dolaze i da će sve biti u redu.

Djelatnici i uprava Jadrolinije u državni će proračun uplatiti oko 500 tisuća kuna. Luka Rijeka ustupila je Crvenom križu svoj prostor površine 2 000 četvornih metara za formiranje sabirnog centra humanitarne pomoći za donacije iz Primorsko-goranske i Istarske županije.  Ravnateljica Gradskog društva CK Rijeka Petra Šuljić kaže kako im je vrlo zahvalna na tome.

U područja pogođena potresom redovito idu volonteri i djelatnici Crvenoga križa. Iz Petrinje se vratila gospođa Vesna. Puna dojmova i emocija govori o ljudima koji su ostali bez svojih domova. Svi rade, svi su u pokretu, ali su skromni, kaže Vesna Vidović, ravnateljica Crvenog križa primorsko-goranske županije.

Pomoć i dalje redovito stiže, zahvaljujući dobrim ljudima velikoga srca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!