Jadroplov ugovorio kupnju još jednog LPG broda

30.11.2022.

15:50

Autor: M.Š./Hina/HRT

Jadroplov - ilustracija

Jadroplov - ilustracija

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Brodarska kompanija Jadroplova izvijestila je u srijedu da je sklopila ugovor sa švicarskom tvrtkom Global One Energy o kupnji broda za prijevoz ukapljenog naftnog plina (LPG), po cijeni od 23,5 milijuna dolara.

Brod se gradi u japanskom brodogradilištu Sasaki Shipbuilding, a trebao bi biti završen i isporučen do kraja veljače 2023. godine.

Vrijednost kupljenog broda, temeljem procjene nevisnog certificiranog procjeniteljja VesselsValue, iznosi 27,6 milijuna dolara, dok je dogovorena kupoprodajna cijena 23,5 milijuna dolara, s uključenim svim dodatnim troškovima, navode iz te kompanije.

Istovremeno, Jadroplov je dogovorio i dugoročni najam tog broda na razsoblje 2+2+1g godinu s jednom od najvećih svjetskih kompanija, navodi se još u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Inače, splitski brodar krajem listopada preuzeo je tanker za prijevoz ukapljenog naftnog plina (LPG) Marko Marulić, što je šesti brod u njezinoj floti, a prvi za prijevoz ukapljenog plina pod hrvatskom zastavom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!