Janaf s Litascom sklopio višegodišnji ugovor o skladištenju

18.01.2023.

16:18

Autor: M.Š./Hina/HRT

Spremnici Janafa

Spremnici Janafa

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Jadranski naftovod (Janaf) u srijedu je izvijestio da je s tvrtkom Litasco sklopio ugovor o skladištenju sirove nafte u svom sustavu za razdoblje od 1. travnja 2023. do 31. ožujka 2025. godine.

Ugovorom je definirano da će Janaf u svojem sustavu za Litasco SA uskladištiti 239.856 kubnih metara sirove nafte.

- Početak 2023. u poslovanju društva Jadranski naftovod obilježavaju obnovljena i nova partnerstva s vodećim regionalnim i globalnim naftnim kompanijama, ističe Uprava Janafa.

Potvrda je to, kako navode, poslovnog ugleda koji Janaf uživa na naftnom tržištu, ali i važnosti društva za ukupnu energetsku neovisnost i sigurnost, kako Hrvatske, tako i Europske unije i zemalja u okruženju.

- Uvjereni smo kako je Janaf na početku još jedne iznimno uspješne poslovne godine na zadovoljstvo svih zaposlenika društva i naših vlasnika, istaknula je Uprava Janafa predvođena predsjednikom Uprave Stjepanom Adanićem i članom Uprave Vladislavom Veselicom.

Naime, Janaf je za iduće razdoblje sklopio ugovore o transportu s NIS-om i MOL-om te ugovore o skladištenju s Agencijom za ugljikovodike i MOL-om, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!