JANAF s MOL-om sklopio nove ugovore o transportu i skladištenju

09.01.2023.

12:36

Autor: T.V./Hina/HRT

Postrojenja Janafa na Krku

Postrojenja Janafa na Krku

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Jadranski naftovod (JANAF) sklopio je s MOL-om nove ugovore o transportu i skladištenju nafte, priopćio je JANAF u ponedjeljak.

Riječ je o ugovoru o transportu 500.000 tona nafte prema načelu "puno za prazno" na dionici Omišalj - Gola za razdoblje do 31. ožujka ove godine te ugovoru o skladištenju 149.385 prostornih metara sirove nafte u sustavu JANAF-a na terminalima Omišalj i Sisak također na razdoblje do 31. ožujka ove godine.

Uprava u priopćenju navodi kako sklapanje novih ugovora predstavlja izniman doprinos JANAF-a energetskoj stabilnosti i neovisnosti Europske unije.

- Ovime se na konkretan način potvrđuje zaključak najviših tijela EU-a koja su nedavno istaknula stratešku važnost JANAF-a kao dijela energetskog čvorišta srednje Europe, ističe JANAF-ova Uprava.

Nastavak partnerstva s MOL-om, kako su naveli, još je jedan dokaz povjerenja i pozitivne reputacije koju JANAF uživa u široj regiji, gdje surađuje sa svim najvažnijim energetskim kompanijama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!